Valtuuston Ponsikas :)

Rauman kaupunginvaltuuston valtuustokauden päätöstilaisuudessa koin yllätyksen tullessani palkituksi uudella leikkimielisellä arvonimellä, jonka valtuuston naiset minulle myönsivät.

En ollut moisesta aikaisemmin kuullutkaan, sillä 2000-luvun alussa aloitettu perinne on kuluneella kaudella vaipunut unholaan, mutta nyt herätetty uudelleen eloon.
Nähtävästi olen myös kanssavaltuutettujen mieleen jäänyt – milloin sitten mistäkin syystä 😀
Kyllä politiikassa pitääkin huumoria olla, eivät nämä jutut aina niin vakavaksi saa mennä.
Tässä valtuuston puheenjohtaja Hanna Marvan pitämä Valtuuston Ponsikas -puhe:

Arvoisat valtuutetut, hyvät naiset ja herrat.

Tänään meillä valtuuston naispuolisilla valtuutetuilla on jälleen ilo olla palkitsemassa Valtuuston Ponsikasta.
Palkitsemisessa on ollut muutaman vuoden tauko johtuen ehkä yhteisten pikkujoulujen puuttumisesta tai sitten on vain muuten vain ollut vaikeaa löytää hyvää palkittavaa. Meidän toivomuksenamme onkin, että pikkujouluperinne herätetään henkiin ja miesvaltuutetuilta toivotaan hieman värikkäämpää toimintaa ja ponnekkaampia puheenvuoroja, jotta meillä olisi jatkossakin riittävästi ehdokkaita Ponsikkaiksi.

Ponsikas on siis erityisen ansioitunut valtuutettu, joka on toiminnallaan ja puheenvuoroillaan herättänyt huomiota, hämmennystä, hilpeyttä ja joskus myös ollut muuten vaan ihan hiton hankala, hauska tai ponsikasmaisen vaikuttava. Ponsikas-perinteen on aloittanut valtuutettu Aino-Maija Tihveräinen 2000-luvun alussa ja nykyisistä valtuutetuistakin muutama on tämän arvostetun tunnustuksen saanut.

Tänä vuonna ja tämän valtuustokauden ollessa lopuillaan olemme taas olleet tarkkaavaisina ja olemmekin löytäneet hyvän Ponsikkaan. Hän on erityisen tarkka henkilö. Lukee siis listoilta ihan kaiken – ajatella, sellaisiakin miehiä on!!!!! Hän on myös käyttänyt puheenvuoron luullaksemme kaikissa valtuuston kokouksissa, emmekä siis tarkoita nimenhuutoa. Viimeisessä valtuuston kokouksessa hän käytti samasta aiheesta noin kolme puheenvuoroa ja se jos mikä on ponsikasmaista toimintaa! Sillä kertaa jäi kyllä varsinainen ponsi tekemättä, mutta muulloin niitä on tehty senkin edestä.

Emme tässä tilaisuudessa tai muutoinkaan tohdi esittää tämän vahvempia tai omasta mielestämme hauskoja perusteita, ettei Ponsikkaamme siviiliammatti iske päälle ja löydämme itsemme kuulusteluista.

Vuoden 2017 Rauman kaupunginvaltuuston Ponsikas, JAMI TOIVONEN!!!!!